Alt du trenger å vite om fasadeskilt

Posted on sep 26, 2019 in

Et fasadeskilt er et skilt som festes på veggen utenfor en butikk, et hotell eller en bedrift. Formålet er først og fremst å fortelle kundene og gjestene dine hvor bedriften, butikken eller hotellet befinner seg. Derfor er det viktig at et fasadeskiltet er tydelig, passe stort og tiltrekker seg oppmerksomheten til forbipasserende.
Når man bestiller skiltet bør man også tenke på at det er en del av bedriftens visuelle uttrykk. Det finnes mange typer fasadeskilt, og det kan formes og justeres slik at det passer til både bedriften og bygningen, samtidig som det fanger interessen til de som går forbi.

Ulike typer fasadeskilt i Oslo

Hvis du tar en tur rundt i sentrum av hovedstaden, vil du raskt oppdage at det finnes mange ulike typer fasadeskilt i Oslo. Det er kun din egen fantasi og smak som setter grenser for hvordan fasadeskiltet skal se ut. Enten du er ute etter et lite lysskilt som informerer om hvor bedriften befinner seg på en diskré måte, eller et stort og fargerikt skilt med blinkende neonlys er det enkelt å skaffe noe som passer.

Skiltet kan være stort eller lite, elegant eller originalt, tradisjonelt eller moderne. Det kan lages i forskjellige materialer, og du kan velge skrifttype, farger, detaljer og om det skal være med eller uten lys. Når du velger materiale er det lurt å tenke på både holdbarhet og utseende. Noen av de mest brukte materialene er messing, bronse, aluminium, rustfritt stål, akryl og plast.

Det kan ofte være lurt å bruke fasadeskilt med lys

I urbane strøk med mange forretninger har det blitt populært med fasadeskilt med lys. Det kan bidra til at skiltet blir ekstra godt synlig, spesielt når det er mørkt ute. Hvis du skal skaffe fasadeskilt til en bedrift, butikk eller hotell som ligger i et område med mange andre skilt kan det være fordelaktig med et skilt som synes godt og klarer å kjempe om oppmerksomheten.

Samtidig er det viktig med et skilt som passer til bedriftens og bygningens profil. Et opplyst skilt kan utformes må mange måter, og resultatet trenger ikke være prangende eller uelegant. Store skilt trenger som regel sterkere belysning enn mindre skilt, og man kan velge å bare belyse skiltets bakgrunn eller hver eneste bokstav. Om man går for et LED-belyst fasadeskilt eller et fasadeskilt med neonlys har mye å si for hvilket inntrykk bedriften eller forretningen utstråler.

Estetisk utformede fasadeskilt er en viktig detalj i bybildet

Mange tenker at et fasadeskilt kun skal informere om hvor forretningen eller hotellet befinner seg. Men det er også en av de første tingene kunden eller gjesten møter når vedkommende kommer på besøk. Et fasadeskilt er med på å forme det viktige førsteinntrykket, og kan faktisk være avgjørende for om personen velger å gå inn i din butikk eller til konkurrenten ved siden av.

Når du velger fasadeskilt er det derfor svært viktig å tenke på at det skal gjenspeile bedriftens verdier og profil. Skiltet bør alltid stå til bygningen og området, være pent og tydelig og tiltrekke seg oppmerksomheten på en klar og attraktiv måte.