Flotte kontorskilt er en viktig detalj for bedriften din

Posted on Nov 5, 2019 in

Har du tenkt over hvor viktig kontorskiltene dine er? Enten de er store eller små, fargerike eller nøytrale er de en del av bedriftens merkevare og profil. Skiltet er det første gjestene eller kundene møter når de besøker kontoret. Noen ganger er man også helt avhengig av skilt for å finne informasjon om hvor man skal gå og hvem man skal henvende seg til. 

Et kontorskilt kan ha mange funksjoner. Noen viser vei eller retning, andre bidrar med viktig informasjon om rømningsveier ved brann eller ulykker. Et kontorskilt kan gi informasjon om hvor et bestemt kontor eller møterom befinner seg, hvem som jobber der og hva du kan få hjelp til. Enkelte skilt har en mer dekorativ funksjon, eller de kan spre et budskap som er morsomt eller tankefullt. Uansett funksjon bør du velge kontorskilt med omhu. De bør være attraktive, funksjonelle og stå i stil til resten av bedriftens profil.

Ulike typer kontorskilt utendørs og innendørs

Det finnes utrolig mange forskjellige typer kontorskilt. De fleste typer kontorskilt utendørs og innendørs kan også tilpasses ved bestilling, slik at de passer perfekt til bedriften. En viktig beslutning er hvilket materiale du velger som grunnlag. Et alumiumsskilt gir et annet uttrykk enn et skilt av plast, bronse eller messing. Det er spesielt viktig å velge materiale med omhu når du trenger mange skilt, ettersom skiltene bør stå i stil til hverandre. Vurder pris, kvalitet og det uttrykket og formen du vil ha før du bestemmer deg – det er ikke sikkert at et tradisjonelt firkantet eller ovalt skilt passer til akkurat din bedrift.

Kontorskilt med lys gir ekstra god synlighet

Et kontorskilt utendørs plasseres som regel rett over eller ved siden av inngangsdøren. Funksjonen er gjerne å vise hvor bedriften befinner seg. Mange velger kontorskilt med lys, ettersom det gir et tydelig signal og har et moderne uttrykk. Et lysende skilt kan være alt fra blinkende neonfarger til mer diskré alternativer med duse farger som tiltrekker seg oppmerksomheten på en mer stilren og elegant måte.

Opplyste skilt er svært aktuelt for informasjonstavler og systemer for «wayfinding» inne i en bygning. De kan også ha en dekorativ effekt, med design og farger som passer til resten av interiøret.

Bruk tid på å finne gode kontorskilt til bedriften

Det finnes nesten ingen grenser for hvordan et skilt kan se ut. Et smart utgangspunkt kan være å kartlegge hva slags kontorskilt bedriften egentlig trenger. Noen ganger trenger man bare et enkelt utendørsskilt – andre ganger trenger man et omfattende skiltsystem både utendørs og innendørs for å vise vei innenfor et større område. Et innendørs skilt kan også utformes på mange forskjellige måter, ut fra om det først og fremst skal informere eller dekorere. Det kan ha et personlig preg, et humoristisk budskap eller ganske enkelt være profesjonelt og informativt.

Hva slags skilt som egner seg best kommer også an på hvor kontorfasilitetene ligger. Noen bedrifter har behov for å synes i mørket, mens andre må kjempe om oppmerksomheten i et område eller kontorlandskap med mange andre skilt.