Gode tips for best mulig profilering med butikkskilt

Posted on aug 19, 2019 in

Når man har en bedrift og konkurransen er stor, er det viktig med best mulig profilering i alle typer kanaler. Noe av det første som bør gjøres når man starter en bedrift, er å bestemme seg for en logo eller et kjennetegn. Dette kjennetegnet kan og bør gå igjen i så mange av bedriftens synlige kanaler som mulig. Og har man en fysisk butikk, kontorlokaler eller forretningsvirksomhet som bør være synlig for flest mulig mennesker, trengs det selvsagt et butikkskilt som synes godt.

Noe av fordelene med lysskilt eller belyste skilt er: god synliggjøring av varemerket, de kan brukes innen- og utendørs hele døgnet, mange ulike skiltmaterialer kan benyttes, de trenger minimalt med vedlikehold og er godt egnet til fasadeskilt, og de kan lyse opp et ellers mørkt område.

Synlighet er alfa og omega for butikkskilt med lys

Hvordan kan gjøre en butikk eller forretning så synlig som mulig? Hvis man har utformet en logo, bør den fremkomme på skilt og alle typer materiell og markedsføringsmidler som bedriften viser frem og sender ut. Det kan være alt fra reklamemateriell til kulepenner eller logo på e-postutsendelser og kvitteringer. Men, for å synes godt i mengden, for eksempel på et kjøpesenter eller i en travel handlegate, trenger man også et attraktivt butikkskilt som skiller seg ut. Dette kan man for eksempel oppnå med spreke farger, spennende skiltdesign og gjerne med butikkskilt med lys.

Hva slags lyssetting gir best synlighet og skaper et attraktivt butikkskilt?

Belysning av skilt gir ekstra god synlighet i den store mengden. Hvis man klarer å skape et skilt som virker fremtredende blant mange andre – samtidig som det gir et godt og spennende førsteinntrykk – da har man kommet et godt stykke på vei. Man kan bruke flere typer belysning for å skape synlighet og for å lede potensielle kunder i riktig retning, det vil si inn i butikk- eller forretningslokalet! For et butikkskilt kan bakgrunnsbelysning fungere spesielt godt, og med ulike typer lyssetting kan skiltene lyses opp både innendørs og utendørs.

LED-lys er energieffektive, og på topp når det gjelder skiltbelysning

LED-belysning av butikkskilt har blitt spesielt populært på grunn av de mange mulighetene. LED-lys kan brukes både ute og inne, og det finnes ulike typer integrerte løsninger eller forskjellige slags lyskastere for å gi forskjellige effekter. I tillegg kan man velge mellom varmt og kaldt lys. Man kan velge om man vil ha et lysskilt med for eksempel store bokstaver med lyskastere eller bakgrunnsbelysning – eller om man ønsker en modul eller lysboks lyssatt med LED-lys i form av sidebelysning eller andre typer lyssetting.

Sidebelysning – hva er det?

Sidebelysning av butikkskilt med lys er trolig det neste store innen skiltbelysning. Her kommer lyset inn fra siden, for eksempel i en lyskasse med bedriftens logo, et budskap – eller kanskje butikkens åpningstider? Lysrørene er laget for å gi ekstra god spredning av lyset inn fra siden, og på den måten skaper de et jevnt lys med en god effekt. Dette gir særlig god synlighet og en spennende og attraktiv utstråling.