Tilpass heisknapper og paneler for en enklere hverdag

Posted on jan 2, 2020 in

Heisen er en viktig del av mange høye bygninger. Den frakter personer raskt og effektivt mellom etasjene, så man slipper å bruke tid og krefter på å gå opp og ned trapper. Det kan kanskje virke som en enkel oppgave, men en heis er faktisk en ganske komplisert kombinasjon av mekanikk og elektronikk. Selv om det riktignok er godt for helsen å ta trappene i blant, er det mange som er helt avhengig av heisen for å komme seg ut og inn av en bygning.

Effektiviteten til heissystemet er selvsagt knyttet til antall heiser og funksjonaliteten til selve heisen, men heisknapper og paneler er også av stor betydning. Et oversiktlig panel med klare og tydelige knapper som alle forstår og kan betjene er en investering som kommer både eierne og brukerne av bygningen til gode.

Fordeler med oversiktlige heisknapper og paneler

Du har kanskje opplevd å bli stående og vente i evigheter, mens heisen forflytter seg opp og ned mellom alle etasjer – utenom din? Problemet kan være at det er for få heiser, men dette kan også skje fordi noen ikke forstår panelet og trykker på feil knapper. En av de største fordelene med tydelige heisknapper er at heisen blir mer brukervennlig, både for de som går inn og ut av bygningen hver dag og de som kommer på besøk. I tillegg er det viktig med instruksjoner som viser klart og tydelig hva man skal gjøre hvis man blir sittende fast i heisen, eller trenger assistanse av andre grunner.

Selv om funksjonaliteten selvfølgelig er det viktigste i en heis, er også design et viktig valg. Heisen er tross alt en del av bygningen, og ofte det første man møter som besøkende. Heisknapper utgjør en viktig del av alle heisinnredninger, og bør derfor utformes på en attraktiv og universell måte som passer til resten av heisen og inngangspartiet.

Tilpass heisknapper og paneler for best mulig funksjonalitet

Det er mange ting som er viktig å tenke på når man skal velge heisknapper og paneler. For eksempel vil en heis i en boligblokk ha andre krav til både funksjonalitet og design enn en heis i en stor kontorbygning. Det samme gjelder i en offentlig bygning som krever høy sikkerhet, et kjøpesenter med stor trafikk eller en barneskole. Hvor mange som bruker heisen, hvem brukerne er og hvordan de bruker den er noen av faktorene som avgjør hvordan heisen bør se ut, og hvilke funksjoner som er viktige.

Bør det være sikkerhetskrav, som for eksempel at man må dra et kort eller trykke en kode for å kunne bruke heisen? Hvordan skal panelet plasseres? På en skole, eller i en annen bygning med barn eller personer som sitter i rullestol, bør man plassere panelet ganske lavt. På en internasjonal arbeidsplass eller på et hotell kan det også være behov for både hotellskilt og heisknapper med tegn og symboler som blir forstått på flere språk – inkludert tegn for synshemmede. Tilpass heisknapper og paneler hos en profesjonell aktør, så får du hjelp til å velge optimal design og funksjonalitet.