Tips for å få attraktiv skiltdesign

Posted on maj 24, 2019 in

Skilt og dekor kan virkelig styrke et merkenavn. Hvis du får et godt førsteinntrykk av en butikk, et hotell eller en kafé, er det langt mer sannsynlig at du vil gå inn. Et godt tips er å tenke på firmaets grafiske profil. Hvilke farger er typisk for firmaet? Vil du få fram et mykt eller et litt røffere inntrykk? Har du ikke noen grafisk profil, sier du? Ja, da er det på høy tid å skaffe seg en! Det blir mye lettere å ha klare retningslinjer å gå ut fra.

Det finnes så mange ulike skilttyper å velge mellom, som for eksempel lysskilt, graverte skilt, messingskilt og mange flere. Avhengig av material- og fargevalg sender du ut forskjellige signaler, så her gjelder det å finne det spesifikke budskapet som passer best for ditt firma.

Bestem hovedgrunnen til skiltingen

Hva er grunnen til skiltingen? Hva vil du nå ut med? Hva vil du at firmaets kunder eller publikum skal føle når de ser skiltingen? Det er viktig først å tenke godt gjennom hva du vil nå ut med og hvordan du vil fremstå. Gjennomtenkt skilt og dekor er så mye mer enn bare skiltet i seg selv.

Avklar de kritiske komponentene i skilt og dekor

Når du skal bestille skiltdesign til et firma er det viktig å være tydelig med hvilke komponenter som er de viktigste å forholde seg til. Får du inspirasjon til et perfekt skilt som matcher firmaets forretningsidéer og grafiske profil er du raskt på riktig vei.

Bruk skiltdesign som er tilpasset målgruppen

Enten du driver hotell, museum, restaurant, kafé eller en industribedrift så trenger du god skilting. Avhengig av hvilken bransje du representerer trenger du også ulik skiltdesign. Hva er målgruppen, og hva slags mennesker vil du nå ut til? Det er noe å tenke på før du bestiller skilt og dekor av et skiltselskap.

Skiltdesignen bør være resultatorientert

For å få til resultater må man begynne et sted. Det beste er å være hundre prosent klar over firmaets forretningsidéer og grafiske profil før du begynner med noe annet, som for eksempel skiltdesignen. Når du vel har kommet dit, er det mye lettere å vite hvordan skiltselskapet skal konstruere og designe firmaets skilt og øvrige dekor.

Finn et skiltselskap som kan gjøre ønskene dine om til virkelighet

Hvis du leter etter et skiltselskap, finnes det flere produsenter som jobber profesjonelt med skiltdesign. Det beste er å kontakte en produsent som er best i stand til å oppfylle de mål du har satt opp. Det er også lurt å gjøre litt research før du bestemmer seg for en produsent, for å få et skilt som passer deg og bedriften perfekt. Pris for skilt og dekor varierer mellom de forskjellige skilttypene, avhengig av hva du vil satse på av materialer, form, farge, størrelse og design. Å få til passende skiltdesign er en god investering for bedriften, så det er ikke lurt å gjøre eventuelle innsparinger her.