Wayfinding omfatter alle måter mennesker orienterer seg på i et fysisk område og navigerer seg fra sted til sted.

Wayfinding signage – skilting som guider

Wayfinding-skilt skal fungere som et informasjonssystem som guider personer gjennom et fysisk miljø og forbedrer deres forståelse og erfaring med det området de befinner seg i. Det handler om selve kunsten å hjelpe mennesker å nå det endelige målet. God utforming av interiør, holdepunkter, teknologi, kommunikasjon og arkitektur er alle betydningsfulle biter som bidrar til en svært funksjonell veivisning. I bygninger som hotell, kjøpesentre, kontor, pleie- og undervisningssteder samt sportshaller er wayfinding signage veldig viktig. Det skyldes at større områder er mer kompliserte og vanskeligere å navigere seg gjennom. Velplasserte, pene og effektive skilt og andre grafiske elementer forbedrer en persons opplevelse når man skal ta seg fra punkt a til punkt b.

Da trenger man hjelp av visuelle signaler som kart, veibeskrivelser og symboler for å hjelpe med å finne frem dit man skal. I disse områdene bidrar effektive wayfinding-systemer til en følelse av velbehag, sikkerhet og trygghet.

Å kunne verifisere flyten i en bygning eller på en arbeidsplass og deretter ut fra det lage en god wayfinding er en av Holmquistsigns styrker.

Wayfinding signage design

Holmquistsign kan lage omfattende systemløsninger for wayfinding signage hvor vi produserer bedriftsskilt som kombinerer symbol og farger med et stilrent og effektfullt sluttresultat.

Vanlige typer wayfinding-skilt er glasskilt, aluminiumsskilt, messingskilt, kobberskilt, skilt i rustfritt stål og treskilt. Vi tilbyr dessuten en rekke ulike muligheter innenfor digitalt trykk og foliedekorasjoner, som er vanlig å sette på glassdører og vindu. I dag integrerer vi også i større grad digitale displayer i wayfinding.

For oss er det viktig at de systemene vi skaper innenfor wayfinding også går hånd i hånd med øvrig design, fasadeskilt, innredning og hvordan dere jobber. Wayfinding er ikke et eksternt system, men skal integreres med andre elementer på det aktuelle stedet. Holmquistsign er eksperter på å skape pene, funksjonelle skilt som har det lille ekstra.

Søker du hjelp til wayfinding signage design i Oslo? Har du spørsmål om priser eller kontorskilt og hotellskilt? Ikke nøl med å kontakte oss!

Kontakt
close slider